Despre pietrele semiprețioase Pardo – Ametist

Posted on in Pietre semiprețioase by

Nume: provine din grecescul “amethystus” , care înseamnă treaz,” nebăut”.

Descriere: varietate violet de cuarț, prezentând uneori striații ondulate sau concentrice de culoare 

Compoziție chimică: Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan (SiO2 + Mn). 

Culoare : purpurie sau violet cu inserții transparente sau albe, lila, ( levănțică).  Culoarea este dată de impuritățile de cupru și mangan . Culoarea devine mai fada în lumina solară intensă.

Cea mai bună calitate o are Ametistul complet transparent- varietatea pură

Duritate: 7 (din 10) 

Luciu: sticlos

Origini: Ametistele apar în special în geodele din roci masive

vulcanice, precum bazaltul. Fiind foarte răspândite în multe ţări ele

sunt clasificate drept pietre semipreţioase.

Ce este Ametistul?  (cuarțul violet)

 Ametistul este un cristal din familia cuarțului. Proprietățile pietrei ametiste sunt extrem de abundente și pot influența pozitiv multe aspecte ale vieții noastre. Se caracterizează prin culoarea sa violetă, care poate fi mai mult sau mai puțin intensă în funcție de cantitatea de fier pe care o conține piatra.

Este o piatră foarte rezistentă, cu toate acestea este susceptibilă la căldură. În funcție de temperatura la care poate fi supusă culoarea, puteți trece de la violet la galben, portocaliu puternic sau verde. Aceste modificări ale colorației se datorează modificării electronilor pe care îi conține.

Atunci când este încălzit la:

  • mai mult de 300 C – își schimbă culoarea în maro, galben, portocaliu sau verde
  • 450 C: se transformă în galben 
  • 500 C: se transformă într-o culoare portocalie puternică (ametist ars) 
  • 600 C: devine foarte lăptos

Datorită frumuseții și utilității sale energetice, tot mai multe persoane decid să aibă un ametist atât în componența bijuteriilor personale, cât și în casă, sub forma unor obiecte de decor.

Piatra de Ametist este un cuarț de origine magmatică. Formarea să se găsește în locuri bogate în oxid de fier, de acolo culoarea să violet. 

Caracteristicile cuarțului Ametist

Ametistul are caracteristică de a evidenția pozitivitatea vieții noastre, atât în atitudinea noastră, cât și vis a vis de cei din jurul nostru.

Este recunoscut pentru transformarea atitudinilor, situațiilor și experiențelor negative în atitudini pozitive, vesele și calme.

În zilele noastre, oamenii se confruntă cu un număr mare de situații contradictorii,, stresante, care de multe ori îi fac să se simtă epuizați, obosiți și fără dorința de a schimba ceva în rutina zilnică.  

Ametistul îi poate ajuta să simtă că toate aceste greutăți cotidiene, cântăresc mai puțin. Se caracterizează prin a avea o dublă funcționalitate, care afectează atât corpul cât și mintea ( gândirea ). 

Când cuarțul are o culoare violet-închis are un efect asupra părții fizice a corpului, cu toate acestea, atunci când cristalul este mai deschis are un efect mai energic sau emoțional.

Proprietățile Ametistului sunt aceleași dacă acest cuarț violet este lustruit sau natural. Dimensiunea nu este ceva care contează, dar calitatea sa, da. Pentru a ști dacă o piatră Ametist este de calitate, vârfurile și structura sa trebuie să fie bine formate. Există diferite calități ale cristalelor, cel mai bun este Ametistul brazilian. 

Istorie și legendă: 

Din Antichitate se spune despre Ametist că este cristalul care întărește voința și echilibreaza metabolismul. ajuta purtatorul sa evolueze din punct de vedere spiritual pe o treapta superioară, conferă o gândire mai limpede, protejează împotriva oamenilor invidioși și cu gânduri malefice. Remediu deosebit împotriva alcoolismului. 

Piatră preţioasă extrem de puternică şi protectoare, Ametistul era socotită în Evul
Mediu mai valoroasă decât diamantul, fiind purtată de către regi, regine, prinţese,
ca simbol al puterii.

În Europa era folosit încă din perioada Neolitică ( 25 000 î. Hr), iar în Egipt se confecționau din el mărgele și amulete.

Culoarea Ametistului este atât unică, cât şi seducătoare, deşi în realitate este
singura piatră ce protejează de seducţie. Ametistul este o extravaganţă în violet.

Se spune că împărăteasa Ecaterina cea Mare a trimis mii de mineri în Munții Urali
pentru a o căuta.

În societatea greacă timpurie ca și în cea romană, era considerat o piatră a regalității, fiind montat pe coroane, sceptre și inele episcopale.

Grecii credeau că această piatră aduce dragoste și fericire și protejează împotriva oricărui tip de intoxicație. Se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de Ametist, se putea preveni intoxicarea, se vindeca beția., calma mânia și alina frustrările amoroase.

Legenda lui Bacchus – în mitologia greacă

Zeița Diana a transformat-o în piatră pe tânăra Amethyst, ca sa nu fie mâncată de tigrii zeului Bacchus.

Piatră recomandată pentru:

Zodiile: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti 

Luna de naștere: Ianuarie, Februarie, Decembrie

Talisman norocos : al Pestilor

Ziua de naștere: miercuri

Planetă guvernatoare dominantă: Neptun

Influența numerologică: pentru  cei nascuti sub influența numerelor 3, 4, 8

Aniversare: se ofera la 6, 12 și 14 ani de la nastere sau casatorie

Chakre : 6,7,8

Profesii: manageri, oameni de afaceri, experți în domenii financiare, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenți și elevi, oameni de stiință,, matematicieni, poeți, scriitori, fotografi, funcționari, activități umanitare și caritabile, creatori de modă, turism, show business, relații cu publicul, clarvazatori, astrologi, bioenergeticieni, alte activități spirituale.

Efectele asupra purtătorului:

Este o piatră : a spiritualității, a succesului în afaceri

Protejează: împotriva gândurilor negative, împotriva magiei negre, împotriva gândurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, împotriva trădării și decepțiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranță sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole

(Se spune că dacă un răuvoitor face ceva împotriva purtătorului acestei pietre, ametistul își schimba culoarea și avertizează asupra pericolului)

Amplifică și stimulează:  capacitățile intelectuale și spirituale ale omului, calitățile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulțumire, intuiția, bunul simț, capacitățile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susținută,, capacitățile spirituale

Sprijină producerea de hormoni, echilibrează şi uneşte corpul fizic,mental şi emoţional cu cel spiritual, purifică aura.

Ajută la vindecare, protejează sănătatea. Benefic pentru ochi, păr, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibrează glicemia. Canalizează energiile, ajută la renunțarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependențelor (ajută dependenții de tutun, mancare, alcool, sex să renunțe la acestea, dacă este programat special pentru acest scop), cleptomanie, dependențe periculoase. Ajută la realizare profesională, succes în carieră, la obținerea unei supremații în fața sexului opus.

Are efect sedativ, conferă un somn liniștit (se spune că are calitatea de a reduce sforăitul). Bun în caz de diabet, convulsii, nevralgii, alergii, dureri de cap, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureală, probleme ginecologice. Ajută la regenerarea țesuturilor.

Conferă și aduce: putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecată, pace interioară, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecție, idei noi, o direcție în momente de derută, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere

Reduce: furia, nerăbdarea, coșmarurile, stresul, agitația, depresia, tristețea, disperarea, lipsa de comunicare.

Bun pentru:  meditație, rugăciune, post și pentru regresii în viețile anterioare.

Alte calități: purifică, liniștește, transformă energiile inferioare în energii superioare, are efect de calmare sau detensionare în perioade de durere, echilibreaza karma, pune în legătură cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credincioși sau cei care doresc să-și amplifice credința religioasă și divină, la atingerea unor niveluri înalte de spiritualitate, la iluminarea spirituală, la înțelegerea etapelor de transformare în viața omului, precum moartea sau nașterea, pierderea cuiva drag; așezat sub pernă. Face distincția dintre realitate și iluzie.

Cum se curăță Ametistul de ioni negativi?

Mineralele se rup atunci când sunt supraîncărcate cu ioni negativi. Pentru a menține echilibrul lor și a vă putea bucura de toate proprietățile pe care acestea vi le oferă., este impetuos necesar să le curățați de energii negative.

Este recomandabil să curățați și să încărcați pietrele la fiecare două luni.

Iată cum: Curățarea unei pietre se face atunci când este lună plină sau semilună, cu o infuzie rece de mentă,  de polen sau apă de mare. Ametistul rece-infuzat ar trebui să fie pus timp de 3 zile în lumina lunii, niciodată în lumina soarelui. Importanța  încărcării Ametistului cu lumina lunii, se datorează faptului că este un mineral a cărui radiație solară uzează culoarea foarte mult.

SFAT: Apa în care a fost ținut un ametist curat (după procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosită și pentru plante

Join the conversation

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cart